onsdag 27. januar 2016

Hvor var de godhjertede flyktninghjelperne da Libya ble bombet?


Jeg vil hjelpe flest mulig flyktninger. Derfor mener jeg at vi ikke burde deltatt i bombingen av Libya, som ødela Afrikas høyest utviklede land. Vi burde heller ikke hatt soldater i Irak eller Afghanistan. Vi burde meldt oss ut av NATO og sluttet å samarbeide med terrorveldet kjent som USA. Vi burde sagt nei til økonomiske sanksjoner mot Syria. Vi burde tatt avstand fra amerikanernes støtte til ISIS og andre terrorister. Vi burde samarbeidet med Assad, Putin og andre som jobber for fred.
Og hvis vi i tillegg skal bruke f.eks. tusen milliarder på å hjelpe mennesker direkte, bør vi bruke dem i landene hvor de virkelig trengende befinner seg. Der kunne tusen milliarder utrettet mye, og hjulpet millioner av mennesker ut av fattigdom og elendighet.
I stedet bruker vi dem på å "redde" noen hundre tusen lykkejegere -- stort sett enslige unge menn -- som er ressurssterke nok til å komme seg hit opp. Mens vi fortsetter å støtte terrorister i Syria, og opprettholder sanksjonene mot bl.a. det syriske og det russiske folk. Og bomber og ødelegger land etter land for å begunstige en velstående liten elite.
Og dette kaller vi empati og godhjertethet.
Hvor var dere godhjertede mennesker da Libya ble bombet sønder og sammen? Og hvorfor vil dere ikke oppheve sanksjonene mot Syria?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar